vineri, 13 noiembrie 2009

Chiar poate dentistul tau sa trateze o durere de cap?


Iti vine sa crezi ca dentistul tau poate ameliora acele migrene sau dureri de cap suparatoare?

Exista pacienti care au frecvente dureri de cap si le este foarte greu sa gaseasca o solutie la ele. Uneori aceste dureri se manifesta printr-o simpla jena iar alte ori sunt dureri sfasietoare, facand pacientii sensibili la lumina, sunete, nemaiputandu-se astfel concentra la sarcinile zilnice. Ca dentist, am auzit cateva relatari similare din partea pacientilor mei.

Citind articole de specialitate si sfatuindu-ma cu colegii mei despre cauzele si conexiunile asociate cu aparitia acestor dureri de cap, am aflat despre existenta unui tratament ne-medicamentos care ajuta la tratarea si prevenirea acestor episoade dureroase si enervante.

Tratamentul este denumit IST (inhibarea sensibilitatii trigeminale) si este o solutie usoara, nedureroasa si portabila a scrasnitului dentar nocturn, un frecvent factor declansator al migrenelor si tensiunilor dureroase care apar la nivelul capului. Pentru a-l folosi, pacientii introduc un dispozitiv mic, transparent, pe dintii frontali superior inainte de culcare.

Functioneaza prin relaxarea muschiilor raspunzatori de scrasnit sau masticatie. Acest dispozitiv este foarte bine tolerat de pacienti deoarece nu este nevoie sa ia nici un medicament iar tratamentul este complet nedureros.

Fiind un tratament nocturn, nu interfereaza cu activitatile zilnice. Oamenii care il folosesc se confrunta cu dureri de cap mai putine sau diminuate. Un alt element pozitiv al tratamentului IST este reprezentat de reducerea sau eliminarea folosirii abuzive a medicamentelor impotriva durerilor de cap.

Acest tratament este unul foarte usor, discret, ieftin si lipsit de orice medicatie. As vrea sa-mi spui despre momentele in care se agraveaza durerile tale de cap, pentru a vedea daca IST este folositor si in cazul tau.

Ce parere ai despre aceasta noua solutie? Legat de utilizarea IST pentru a reduce sau elimina tensiunile de la nivelul capului sau migrenele, astept intrebarile sau parerile tale.

Dr Marius Maier.


Niciun comentariu: