luni, 21 decembrie 2009

Filozofia mea ca dentist


Astazi vreau sa-ti vorbesc despre traditiile cu care ne intalnim in fiecare an. Pe masura ce sarbatorile se apropie tot mai mult, probabil ca intri intr-un ritm familiar atat pentru tine cat si pentru familia ta. Poate ca faci prajitura ta favorita sau impodobesti bradul. Sau poate pui la punct ultimele detalii pentru jocurile pe care le practici in familie, planifici o cina speciala de sarbatori sau ascunzi cadouri in ascunzatori ingenioase.

Imi dau seama ca in aceasta perioada a anului, foarte multa lume trece printr-o mini-transformare personala. Isi redecoreaza casa, isi face programare la frizer sau coafor pentru a iesi bine in pozele care se fac in aceasta perioada si vine la stomatolog pentru a indeparta de pe dinti petele de cafea, ceai sau vin si pentru a-si lumina zambetul printr-o albire dentara profesionala, necesara inaintea atator petreceri la care vor participa in aceste momente. 

Toate aceste lucruri ma duc cu gandul la o intrebare pentru tine: Ce este ceea ce te determina sa mergi la medic? Ai anumite perioade pe parcursul anului in care iti planifici vizitele de rutina la medicul de familie sau la dentist? Esti o persoana reactiva, adica te duci la medic doar atunci cand consideri ca ceva este in neregula? Sau ai un program dinainte stabilit pentru tine si familia ta?

Sper ca ultima varianta. Filozofia mea este ca preventia este cu certitudine modalitatea esentiala de a avea grija de sanatatea ta. Ma concentrez asupra starii de bine generale a pacientilor mei, si, cu ajutorul tehnicilor moderne, pot chiar sa prevad problemele dentare si sa le rezolv inainte de a deveni niste probleme mai mari si mai costisitoare.

De ce este asta important? Trei motive:

-   Confortul tau
-   Timpul tau
-   Banii tai

Da, asa este! Preventia este in primul rand mai confortabila. Sa fi cu un pas inaintea problemelor ajuta pacientii sa scape de proceduri mult mai complexe cum sunt coroanele dentare sau tratamentele de radacina. In timp ce tehnicile medicale existente ma ajuta sa efectuez aceste proceduri la un nivel de confort ridicat pentru pacientii mei, majoritatea oamenilor ar prefera pe cat posibil sa evite cu totul aceste interventii. Coroanele dentare si tratamentele de canal sunt mult mai costisitoare decat preventia si necesita mai mult timp in cabinet pentru a le evalua si rezolva.

Cu doar doua vizite pe an ca si pacient obisnuit, te pot mentine intr-o stare preventiva pe tot parcursul vietii. Putem sa rezolvam problemele inainte ca ele sa apara si putem sa pastram mai multi bani in buzunarul tau, pastram in acelasi timp starea ta de sanatate generala si te ajut sa petreci mai putin timp la dentist. Filozofia mea este simpla: intalneste-te cu mine regulat pentru a evita sa ma vezi mai mult decat ti-ai dori!

Ce sistem ti-ai pus la punct pentru prevenirea problemelor de sanatate? Adu-ti aminte te rog sa-ti programezi acele vizite de rutina atat pentru tine cat si pentru familia ta, asta inainte ca organismul tau sa declanseze o problema care putea fi evitata!


Niciun comentariu: